2022’nin en çok konuşulan isimlerinden Hande Yener kimdir? Hande Yener hayatı ve biyografisi

2022’nin nabzını tutan insansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, en fazla habere konu olan kişileri raporladı. Bu yıl 6,437 haber kaynağında 240,290 adet haber yapılan Hande Yener, toplamda 239,761,679 okunma sayısı ile listenin önemli isimleri arasında yer aldı. Peki, Hande Yener kimdir? İşte, Hande Yener hayatı ve biyografisi

İnsansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre’nin 2022 değerlendirme raporunda Hande Yener, 2022’nin hakkında en fazla haber yapılan ve en çok okunmaya sahip olan kişileri arasında yer aldı. Vatandaşların da hakkında araştırma yaptığı Hande Yener hakkında 6,437 haber kaynağında 240,290 adet haber yer alırken 2022’de toplam 239,761,679 ziyaretçiye ulaştı. Meraklı soruların odağı haline gelen Hande Yener hakkında merak edilen diğer soruların yanıtları haberimizde yer alıyor.

HANDE YENER KİMDİR?

Kadıköy, İstanbul’da doğan Hande Yener, ortaokul eğitimi sonrasında ailesi konservatuvara gitmesine izin vermeyince Erenköy Kız Lisesi’ne başladı ancak bu okulu ikinci sınıfta terk ederek evlendi. Küçük yaşlarından beri hayalini kurduğu şarkıcılığı yapabilmek için yirmili yaşlarının başında Sezen Aksu’ya ulaşmaya çalıştı ve tezgâhtarlık yaptığı mağazaya gelen Hülya Avşar aracılığıyla Aksu’yla tanıştı. Aksu’nun yanında bir dönem geri vokallik yaptıktan sonra Altan Çetin ile çalışarak hazırladığı ilk stüdyo albümü Senden İbaret’i 2000 yılında yayımladı. Bu albümün ardından MÜ-YAP sertifikalı Sen Yoluna… Ben Yoluma… (2002), Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004) ve Apayrı (2006) dahil olmak üzere çeşitli başarılar yakalayarak 2000’lerin en iyileri arasında gösterilen albümler hazırlayıp satışa sundu. Nasıl Delirdim? (2007) albümüyle tarzını elektronik müziğe kaydırarak birkaç albümünde pop müzikten uzaklaştı. Kariyerinin ilk on yılını oluşturan bu dönemde “Yalanın Batsın”, “Sen Yoluna… Ben Yoluma…”, “Acele Etme”, “Kırmızı”, “Kelepçe”, “Aşkın Ateşi”, “Kibir” ve “Romeo” gibi birçok şarkısı Türkiye’de listelerin üst sıralarına çıktı.

Yener, hayranı olduğu Madonna başta olmak üzere birçok isimden etkilendi. İmajı, klipleri ve canlı performansları Madonna’nın da aralarında bulunduğu çeşitli şarkıcılarla benzer bulunarak sıkça karşılaştırıldı. Türkiye’de 2000’li yıllarda tek bir albümü bir milyondan fazla satan az sayıdaki şarkıcıdan biri olarak kayıtlara geçti. 2013’te YouTube’da en çok izlenen Türk şarkıcı oldu. 2000’lerin sonunda birkaç yıl ülkesinde gey ikonu olarak anılan Yener, bu süreçte Türkiye’de LGBT haklarının ilerlemesini talep eden bazı açıklamalar yaptı ancak sonraki yıllarda LGBT konularında sessiz kalması üzerine eleştirilerle karşılaştı. 2010’ların ikinci yarısında iş hayatına atıldı ve dönemsel olarak çeşitli gece kulübü ve plajların işletiminde görev aldı. Bugüne kadar beş Altın Kelebek Ödülü ve dört Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.

Habermetre ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın Haberler.com / Zehra Aygör – Gündem

Hande Yener Gündem Yaşam Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir