5 milyonluk vurgun yapan sahte rapor çetesine operasyon

Şırnak ve Ankara’da, sahte engelli raporu çıkarıp kamu kurumlarını 5 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edilen çeteye yönelik operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerinin sahteciliğe yönelik çalışmaları devam ediyor.

İl genelinde faaliyet gösteren, yasa dışı şekilde engelli raporu alıp, engelli ve bakım aylığı gibi kamuyu zarara uğratarak suç işleyenlere yönelik Şırnak Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

5 milyonluk vurguna takip

Cizre ilçesi ile Ankara’da yürütülen çalışmada, kamuyu 5 milyon lira zarara uğratmak suretiyle suç işledikleri tespit edilen kişilere yönelik teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi.

8 kişi gözaltına alındı

Takip sonucunda belirlenen şüphelilerin adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda E.Y., M.M., N.Ü., Ş.M., M.Y., H.Ş., İ.B. ve D.P. gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev aramalarında, çok sayıda, başka kişilere ait kimlik fotokopileri, sağlık kurulu raporları, çeşitli dokümanlarla dijital materyaller ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak’, ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık ile resmi belgede sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece yurt dışı yasağı konulup adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kamuyu 5 milyon lira zarara uğratan 'sahte rapor' çetesine operasyonda 8 gözaltı #1
Kamuyu 5 milyon lira zarara uğratan 'sahte rapor' çetesine operasyonda 8 gözaltı #2

baccarat.us.com

slot.us.com

pokeroyna.uk.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir