Aralarında Miçotakis de var! Dünya liderlerinden Türkiye’ye destek yağıyor

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırının ardından dünyadan Türkiye’ye taziye mesajları geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev haberin kendilerini derinden sarstığını belirtirken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise acıyı paylaştıklarını söyledi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yunanistan, terörün her türlüsünü kesin olarak kınamaktadır” dedi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan bombalı saldırıda şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 81 kişi yaralandı. Türkiye’yi derinden sarsan olayın ardından ülke liderlerinden taziye mesajları geldi.

MİÇOTAKİS’TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye’yle gergin dönemden geçen Yunanistan Türkiye’nin acısını paylaşmayı ihmal etmedi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Twitter hesabından yaptığı açıklamada, taziye mesajı yayımlayarak, “Türkiye’deki menfur saldırı haberiyle şok oldum ve üzüldüm. Yaralılara acil şifalar diliyor, kurbanların ailelerine, Cumhurbaşkanı @RTErdogan ve Türk halkına en içten taziyelerimi sunuyorum. Yunanistan, terörün her türlüsünü kesin olarak kınamaktadır” dedi.

“DERİNDEN SARSILDIK”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, mesajında, İstanbul’un merkezinde meydana gelen hain patlama sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendilerini derinden sarstığını belirtti. Erdoğan’a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendisi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini ileten Aliyev, yaralılar için de şifa temennisinde bulundu.

“PAKİSTAN KARDEŞ TÜRKİYE HALKINA DUALARINI GÖNDERİYOR”

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter’dan yaptığı açıklamada, İstanbul’un merkezinde İstiklal Caddesi’nde patlama yaşandığını öğrendiğini belirterek, “Pakistan hükümeti ve halkı, hayatını kaybedenler için kardeş Türkiye halkına taziyelerini iletiyor ve yaralıların hızlı bir şekilde iyileşmesi için dualarını gönderiyor.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari de Taksim Meydanı’nda yaşanan saldırıda can kaybı yaşanması sebebiyle son derece üzgün olduğunu ifade ederek, “Bu matem anında Türk kardeşlerimizle tam dayanışma içerisindeyiz.” açıklamasını yaptı.

İMRAN HAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, televizyonlardan yaptığı açıklamada, “Bugün İstanbul’da çok sayıda kişinin şehit olduğu, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısını kınıyorum. Pakistan adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye halkına başsağlığı diliyorum. Bu zor dönemde Türkiye’deki kardeşlerimizin yanındayız.” dedi.

“TÜRK HALKININ ACISI BİZİM ACIMIZDIR”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Twitter’dan paylaştığı mesajında, İstanbul’un merkezinde insanların hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek, “Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır.” ifadelerini kullandı.

“TERÖR SALDIRISINI KINIYORUZ”

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, Twitter hesabından, “İstanbul’da bugün sivilleri hedef alan terör saldırısını en sert sözlerle kınıyoruz. Kardeş Türkiye Devleti’ne ve Türk halkına taziyelerimizi iletiyoruz. Yaralılara acil şifa dileriz.” paylaşımında bulundu.

“DÜŞÜNCELERİM SİZİNLE”

İstanbul’daki patlamanın ardından NATO, Türkiye’ye taziyelerini sundu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’daki saldırıya ilişkin görüntüleri şok edici olarak nitelendirerek, “Düşüncelerim sizinle. Etkilenen herkese ve Türk halkına en derin taziyelerimi sunuyorum. NATO, müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içindedir” ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN KINAMA MESAJI

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, terör saldırısını en güçlü şekilde kınadıkları aktarıldı. Suudi Arabistan’ın bu korkakça eyleme karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olduğu, kardeş Türk hükümeti ve halkına en içten taziyelerini sunduğu belirtilirken, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.

“ALMANLAR TÜRK HALKININ YANINDAYIZ”

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İstanbul’daki patlamaya ilişkin taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Steinmeier, “İstanbul’daki yıkıcı patlama haberi beni sarstı. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle birlikte ve tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu şok anında biz Almanlar, İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız” dedi.

“”DÜŞÜNCELERİM PATLAMANIN KURBANI OLAN İNSANLARLA”

Bakan Baerbock ise, “İstanbul’dan korkunç görüntüler geliyor. Düşüncelerim, bir pazar günü İstiklal Caddesi’nde dolaşmak isteyen ve şimdi büyük bir patlamanın kurbanı olan insanlarla” diye konuştu.

KKTC’DEN TÜRKİYE’YE TAZİYE MESAJI

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yayımladığı taziye mesajında, “İstanbul’da, İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin ise yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Yaşanan hain saldırı sonucu yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar dilerken, şahsım ve halkım adına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. KKTC Başbakanı Ünal Üstel, “İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kiryakos Miçotakis Azerbaycan Pakistan İstanbul Ukrayna Dünya Güncel Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir