Bülent Arınç’tan “Bugün seçim olsa kim kazanır?” sorusuna yanıt: Ben önümü göremiyorum, ufkum daraldı

Son dönemde muhalif çıkışlarıyla gündeme gelen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, kendisine yöneltilen “Bugün seçim olsa ne olur, öngörünüz nelerdir?” sorusuna “Ben önümü göremiyorum, ufkum daraldı. Eskiden pencereden baktığım süre 10 sene, 20 sene, 30 sene sonrasını görebiliyordum. Bugün göremiyorum” cevabını verdi. Arınç, muhabirin soruda ısrarcı olması üstüne ise “Şu anda göremiyorum fakat ben AK Parti’nin başarıya ulaşmış olmasını isterim, başarıya ulaşmış olacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

2002-2007 yılları aralığında Ak Parti iktidarının ilk Meclis Başkanı olan, 2009-2015 arası da Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet Sözcülüğü meydana getiren, arkasından etken siyasetten çekilen Bülent Arınç, BBC Türkçe’nin gündeme ilişik sorularına cevap verdi.

“Bugün seçim olsa ne olur, öngörünüz nelerdir?” sorusuna “Ben önümü göremiyorum, ufkum daraldı. Eskiden pencereden baktığım süre 10 sene, 20 sene, 30 sene sonrasını görebiliyordum. Bugün göremiyorum” cevabını veren Arınç, “Siz deneyimli bir siyasetçisiniz. Niçin göremiyorsunuz?” şeklindeki ısrar eden soruya ise şu yanıtı verdi;

“İnşallah sizin kadar kadir değer bilenler çıkarsa evet öyleyim. Şu anda göremiyorum fakat ben AK Parti’nin başarıya ulaşmış olmasını isterim, başarıya ulaşmış olacağına inanıyorum.”

Siyasetteki 50+1 tartışmalarına ilişik düşünceleri de sorulan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “50+1 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi‘nin neredeyse temelidir. Birbirinden ayrı düşünmemek lazım. Bunu fazlaca benimsediğim için söylemiyorum fakat bu sistem anayasa oylamasından geçti ve buna halk karar verdi.

Fakat 50+1’i buradan çıkaralım da ötekiler aynen kalsın derseniz bu birbirinden değişik bir şey olur. Şundan dolayı bu sistemi getirenler ittifaka gerekseme duyulacak bir sistemi getirdiler. Cumhurbaşkanımız da bunun bilincinde, Temel Karamollaoğlu’na söylediklerine göre” ifadesini kullandı.

Arınç, AK Parti’nin Mhp ile beraber kurduğu Cumhur İttifakı ile alakalı olarak yöneltilen “Sizce MHP ile ortaklaşa iş AK Parti için bir can yeleği mi yoksa ağırlık mı?” sorusuna da dikkat çeken bir cevap verdi. Arınç şu ifadeleri kullandı;

“Cumhur İttifakı hikayesinde Sayın Cumhurbaşkanımız fazlaca iddialı. Bunun mezara kadar devam edeceğini söylüyor ve bu beraberliği kimsenin bozmamasını istek ediyor. O yüzden kritik hakkımı ben şimdilik erteliyorum. Tarihi gelir ya da gelmez fakat bugün bahs-i kıymet değil. İttifaklar devamlı gözden geçirilebilir, devamlı kâr-zarar dengesi gözetilebilir. Statik değiliz bizler, şartlar değişebilir. Bu değişen şartlar içinde iki taraf konuşup anlaşabilir, bir ihtimal üçüncü partiye gerekseme duyulabilir, bir ihtimal hiç bir partiye gerekseme duyulmayabilir. Bu MHP açısından da olur, bakarsınız ben tek başıma seçime gireceğim diyebilir.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir