Burhaniye 3. Kitap Fuarı Sanat ve Edebiyatla Devam Ediyor

Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Kitap Fuarı Ören meydan başta olmak üzere ilçenin birçok yerinde vatandaşlarla buluşmaya devam ederken, sanat ve edebiyat adına dolu dolu geçiyor.

Burhaniye Kitap Fuarı Ahmet Ümit’in “Edebiyat Hayattır” konulu söyleşisiyle 4. gününe başladı. Kitaplarında okuyucularına verdiği duygular ve kitap yazarken neler hissettiğini anlatan Ümit, herkesin edebiyat ve sanatla bir ömür geçirmesini temenni etti.

Daha sonra, Fuar ünlü şairlerin katıldığı söyleşide Ören Meydanında şiir resitaline sahne oldu. şair Ataol Behramoğlu, şair Ahmet Telli ve şair Şükrü Erbaş’ın katıldığı “Gerçeğin Ruhundan Şiirin Ruhuna Üç Şair” söyleşisinde şairler en beğenilen şiirlerini alanı dolduran binlerce kişiye okudular.

“Siyaset Sorunlara Çözüm Üretebilir mi?” konulu panelle Levent Gültekin Burhaniyelilerle Ören’de buluştu. Ören Meydanı yazar ve sinema eleştirmeni Atilla Dorsay’la bir araya geldi. Yazar “Çirkin Kral’ın Öyküsü” adlı söyleşisinde Yılmaz Güney’in hayatı ve yaşadıklarını izleyicilere aktardı.

“Edebiyatımızda Mitolojinin Önemi” adlı panelle yazar Buket Uzuner fuara renk katalar arasındaydı.

Burhaniye Kitap Fuarı Ören meydanının yanı sıra İskele meydanda da düzenlenen etkinliklerle devam ediyor. Yazar Öner Yağcı’yla birlikte CHP 22. Dönem Milletvekili Mustafa Gazalcı’nın konuk olduğu panelde “Köy Enstitülerinin Dünü ve Bugünü” ele alındı. “Edebiyatın Öteki Yüzü” konulu panelde de yazar Prof. Dr. Erendiz Atasü İskele meydan da kitapseverlerle buluştu.

Fuar kapsamında onlarca yayınevine bağlı yüzün üzerinde yazarın imza günleri düzenlediği fuarda binlerce kişi kitaplarla buluştu.

Fuarda çocuklarda unutulmadı. Ören Amfi Açıkhava Tiyatro salonunda “Eşekler Karnavalı” isimli çocuk oyunu sahnelendi. Fuar Çirkin Kral Yılmaz Güney’in “Arkadaş” filminin Açıkhava sinemasında gösterilmesiyle 4. Gününü tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir