Hafta sonu planı yapanlar dikkat! İstanbullulara sağanak yağış ve fırtına uyarısı

Marmara bölgesinde bu gece saatlerinden itibaren başlamak üzere sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. İstanbul’da bugün başlayacak olan yağışlarında 5 gün sürmesi bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve ya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluk yaşanabilir. Hava muhalefeti nedeniyle bazı vapur seferleri iptal edildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin hafta sonundan itibaren Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği belirtildi.

LODOS VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Rüzgarın, gece saatlerinden sonra pazar günü Marmara Bölgesi’nde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, yağışların, pazar günü Marmara’nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde) yerel olarak kuvvetli sağanak şeklinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

FIRTINA GELİYOR

Açıklamada, bölgelerin batısında beklenen kuvvetli yağış ve tüm bölgede beklenen fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı uyarıların takip edilmesinin önem arz edildiği vurgulandı. Öte yandan kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve ya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi risklerin yaşanabileceği hatırlatıldı.

BAZI VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Şehir Hatları A.Ş.’nin Twitter hesabından yapılan duyuruda, lodos sebebiyle vapur seferlerinde aksama ve iptaller yaşandığı belirtildi. Hava muhalefeti nedeniyle Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş seferi kapsamında Moda uğramasının yapılamadığı bildirildi.

İşte 5 günlük hava durumu;

İllere göre hava durumu tahminlerini görüntülemek için tıklayın Kaynak: AA / Güncel

Marmara Bölgesi Marmara Fırtına Güncel Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir