İsveç Adalet Bakanı iade edilmeyen FETÖ mensubu Bülent Keneş için konuştu: İsveç, hukukun üstünlüğü ile yönetilen bir devlettir

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, İsveç Yüksek Mahkemesi’nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firari şüphelisi Bülent Keneş’in Türkiye’ye iade kararını reddetmesine yönelik, “İsveç, hukukun üstünlüğüyle yönetilen bir ülkedir. Yargıtay kararını verdi, şimdi Bakanlar Kurulu davayı karara bağlamak için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi ve Today’s Zaman Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş’in Türkiye’ye iade talebini reddeden İsveç Yüksek Mahkemesi’nin kararını devlet televizyonu SVT’ye değerlendirdi.

BAKANLAR KURULUNU İŞARET ETTİLER

Bakan Strömmer, Yüksek Mahkeme’nin kararının İsveç’in NATO başvurusunu etkileyip etkilemeyeceği konusunda spekülasyon yapmak istemediğini söyleyerek, “İsveç hukukun üstünlüğü ile yönetilen bir devlettir ve bu tür davalarla ilgilenecek bir yasamız vardır. Yargıtay kararını verdi, şimdi Bakanlar Kurulu davayı karara bağlamak için çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Bülent Keneş

YÜKSEK MAHKEME İADEYİ REDDETMİŞTİ

Öte yandan, İsveç Yüksek Mahkemesi dün 55 yaşındaki Keneş’e yöneltilen suçlamalardan bazılarının İsveç’te suç teşkil etmediğini, davanın siyasi nitelik taşıdığını ve Keneş’in İsveç’te mülteci statüsüyle bulunduğunu belirterek, Türkiye’ye iadesini reddetmişti. Yüksek Mahkeme Yargıcı Petter Asp yaptığı açıklamada, “Bu durumda iadenin önünde birkaç engel olduğu açıktır, bu nedenle iade gerçekleşemez” demişti.

ERDOĞAN BİZZAT İSTEMİŞTİ

Ankara’da 8 Kasım’da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, “Şu anda FETÖ’cü Bülent Keneş’in İsveç’ten Türkiye’ye deport edilmesi bizim için önemli. Biz bu konuda İsveç’in daha hassas davranmasını bekliyoruz” diye konuşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Keneş Türkiye İsveç Politika Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir