Sony, PlayStation 5’in satış rakamlarını açıkladı

Teknoloji devi Sony, Kasım 2020’de piyasaya sürdüğü yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in satış rakamlarını 2 Şubat’ta yayınladığı 2022 mali yılının 3. çeyrek kazanç duyurusunda açıkladı. Sony, PlayStation 5’in 32,1 milyon adet satışa ulaştığını bildirdi.

Sony, 2022 mali yılının 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve PlayStation 5’in 31 Aralık 2022 itibarıyla dünya çapında 32,1 milyon adet sevkiyatının yapıldığını doğruladı. Bu üç aylık dönemde, geçen yılın aynı döneminde 3,1 milyondan 7,1 milyon adede yükseldi.

PLAYSTATION 5 SATIŞLARI AÇIKLANDI

Sony Interactive Entertainment başkanı Jim Ryan’ın Ocak ayının başında düzenlediği CES 2023 etkinliği ile PlayStation 5 satışlarının dünya çapında 30 milyonu aştığını bildirdi. PlayStation 5, bir aydan kısa sürede 2 milyondan fazla satış yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Discord sunucumuza katılmak için buraya tıklayınız

PS PLUS VE PLAYSTATION NETWORK KULLANICISI

Şirket ayrıca, bir önceki mali yılda 48 milyon PlayStation Plus abonesinin 46,4 milyona düştüğünü doğruladı. Aylık 112 milyon aktif PlayStation Network kullanıcısı bulunuyor ve bu sayı geçen yıla göre bir milyon artış gösterdi. PS4 ve PS5, bir çeyrekte 86,5 milyon yazılım birimi sattı ve bu rakam bir önceki yıla göre 98,7 milyondan geriledi.

PLAYSTATION OYUNLARININ SATIŞLARI YÜKSELDİ

PlayStation’ın kendi oyunları 20,8 milyon yazılım satarken satışların büyük bölümünü buradan oluşturdu. Bir önceki yıl 11,3 milyon adet satılırken God of War Ragnarok’un 11 milyon adet satışa ulaşması ile bu rakam yükselişe geçti.

Yakupcan Aydemir Espor ve Oyun Editörü Haberler.com – Gamegar

Playstation Sony Gamegar Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir