TBMM’de Bozdağ’la CHP’li Başarır birbirine girdi: Had bilmeze had öğretmek benim vazifem

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığı duruşmada hakimlerin üzerine yürüdüğü iddia edilen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’la Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartıştı. Hakimin üzerine yürümediğini söyleyen Başarır’a Bozdağ, “Yalan söylüyorsun” deyince gerilim iyice tırmandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığıYalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada hakimlerin üzerine yürüdüğü iddia edilmişti. Başarır hakkında”duruşma hakimlerine alenen hakaret” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından fezleke düzenlendi.

“BİZ MAHKEME BASTIK MI SAYIN BAKAN?”

Başarır’la ilgili suçlamalar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na damga vurdu. İddiaları reddeden Ali Mahir Başarır’la Adalet Bakanı Bekir Bozdağ arasında sert tartışma yaşandı. CHP’li Başarır, “Yalova’da bir olay yaşadık. O an mahkeme salonunda olan havuz medyasının bir gazetecisi gizli bir çekim yaptı ve o videoları böl-kes-yapıştır olarak sosyal medyada paylaştı. Bunun üzerine siz mahkemenin çözüm kayıtlarını almadan, tüm bilgileri almadan akşam saatlerinde açıklama yaptınız, ertesi gün açıklama yaptınız. Yalova Adliyesi’ni ziyaret ettiniz. Sayın bakan gerçekten orada olanların tamamını incelediniz mi? Biz mahkeme bastık mı sayın bakan?” ifadelerini kullandı.

“HAVUZ MEDYASININ AĞZIYLA AÇIKLAMA YAPMAMALISINIZ”

Bakan Bozdağ, Başarır’a, “Yalan söylüyorsun” deyince sinirler iyice gerildi. Başarır, “Bana yalan söylüyorsun deme. Biz orada mahkemeyi takip ediyorduk. 50 milletvekili mahkemeyi takip ederken mahkeme ara karar verdikten sonra mahkeme salonunu terk ettik. Nasıl mahkeme bastık sayın bakan? Oradaki hâkim, hanımefendi ‘defolun buradan’ dedi milletvekillerine sayın bakan. Milletvekillerine, oradaki ziyaretçilere hakaret etti. Bunlar bazı videolarda var. Bunları neden konuşmadınız sayın bakan? Siz Adalet Bakanı’sınız, mahkemeden fezleke geliyorsa, mahkeme o dökümleri veriyorsa onu inceledikten sonra konuşacaksınız. Siz havuz medyasının ağzıyla açıklama yapmamalısınız” dedi.

“MAHİR ÜNAL’A FEZLEKE GELDİ Mİ?”

Bakan Bozdağ’ın FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için 2011’de söylediği, “Fetullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır. Bilge bir insandır” sözlerini hatırlatan CHP’li Başarır, “”Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’ye Antalya’dan selamlarımı iletiyorum, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendiye teşekkür ediyorum. Cemaat’le AK Parti arasında bir fitne ateşi yakmayı başaramayacaklar, stadyumlar olimpiyatlara dar gelecek” dediniz. Bunu söyleyen öğretmenler, bunu söyleyen memurlar şu anda Silivri’de koğuş mümessili ama siz Adalet Bakanı’sınız sayın bakan. Size niye bir fezleke gelmedi? Size bir soru daha sormak isterim. 85 milyonun diline hakaret eden, cumhuriyete hakaret eden Mahir Ünal’a bu saat itibariyle TCK 301’den bir fezleke geldi mi sayın bakan?” diye konuştu.

“SİZE NİYE FEZLEKE GELMİYOR?”

Başarır sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunu sormak hakkım değil mi? Siz, Mahir Ünal’ın açıklamalarından rahat mısınız? FETÖ’yü övme, bir dönem onla yürüme, onu bu Meclis’te savunma, ona hakaret eden Kamer Genç’e her lafı söyleme hakkınız var ama Bank Asya’nın önünden geçen insanlar tutuklanacak öyle mi? Böyle bir adalet olmaz. Yüzünüze bakarak söylüyorum. Siz bu ülkenin adalet bakanıysanız önce bir geçmişteki konuşmalarınıza bakın. Size niye bir fezleke gelmiyor? Mahir Ünal’a neden gelmiyor?

“5 MİLYON DOLARLIK MİLLETVEKİLİNİZ VAR”

Bir rüşvet sözleşmesi yapan 5 milyon dolarlık milletvekiliniz var. İmzayı reddetmedi, olayları reddetmedi ama hala tek bir soruşturma yok. 180 milyon dolarlık kara parası, otelleri, Yunanistan’da bir sürü ilişkileri olan bir milletvekiliniz var. Neden ona bir fezleke gelmedi sayın bakan? Sizin bunları dinlerken başınızı öne eğip bir düşünmeniz gerekir. Biz neyiz, biz ne durumdayız diye düşünmeniz lazım. Takvim’in, Yeni Şafak’ın haberiyle dokunulmazlıklar kalksın. Koyun o zaman fezlekeleri işleme. Eğer benim bir suçum varsa ben hesabımı veririm ama sen de ver sayın bakan.”

“HAD BİLMEZE HAD ÖĞRETMEK BENİM VAZİFEM”

Bakan Bekir Bozdağ’ın Ali Mahir Başarır’a yanıtı sert oldu. Bozdağ, “Çok açıkça şunu da söylemek isterim: Yargıya karşı, yargı görevi yapan hâkim ve savcılarımıza hakaret edilmesi, Yalova örneğinde olduğu gibi, mahkemeye karşı el kol sağlanması ve adalet içeren sözler söylenmesi asla kabul edilemez. Bakın, ben o konuda açıklamamaya özen gösterecektim ama baktım iş büyük; fotoğrafları, o görüntüleri izledikten sonra daha salondan çıkıp o koridorlarda konuşanları, deşifreleri gördükten sonra ben Adalet Bakanıyım, Hakimler Savcılar Kurulunun Başkanıyım, orada görev yapan hâkime, savcıya hakaret edene cevap vermek, haddini bildirmek, had bilmeze had öğretmek benim vazifem” şeklinde konuştu.

“TÜRK ORDUSUNA DA SATILMIŞ DİYEN ADAMSIN”

Adalet Bakanı’nın sözlerinin ardından Başarır’ın Bozdağ’ın üzerine ürümek istediği öne sürüldü. Bozdağ, “Haddini bilmezin tekisin sen, hukuku ayaklar altına alan adamsın sen, mahkeme basan adamsın sen. İnşallah, bunların hesabını vereceksin. Bağıra bağıra, iftiralarını tekrar ede ede suçluluğunu örtemezsin, öyle değil. en Türk ordusuna da “satılmış” diyen adamsın. Sen kimin ağzıyla konuşuyorsun? Her yerde kabadayılık yapıyorsun, her yerde, her yerde. Kabadayılığa yer yok hukuk devletinde.Bağıra bağıra, hakaret ede ede hukukçu olduğunu söylüyorsun. Senin ahlaksızlığına cevap vermeye benim ahlakım yetmez” ifadelerini kullandı.

Haberler.com – Politika

Ali Mahir Başarır Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir