Yunanistan’ın Türkiye’yi suçladığı skandal fotoğrafa bir tepki de Cumhurbaşkanlığı’ndan: Bu tavırdan vazgeçin

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis önceki gün sosyal medya hesabından Yunan güçlerinin soyduğu göçmenlerin fotoğrafını paylaşarak, olayı Türkiye’nin gerçekleştirdiği algısını yaratmak istedi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sahte paylaşıma tepki gösterirken, konuyla ilgili bir yorum da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Altun, “Yunanistan’ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis’in, Twitter’dan Türkiye’ye ilişkin yaptığı paylaşımlar üzerine, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

“BEYHUDE VE CİDDİYETTEN UZAK BİR ÇABA”

“Türkiye’yi kendileriyle karıştıran Yunanistan’ın Göç ve Sığınmadan Sorumlu Bakanı, paylaştığı yalan yanlış içeriklerle ülkemizi zan altında bırakmaya çalışmış” ifadesine yer veren Altun, şunları kaydetti: “Yunanistan, bu beyhude ve ciddiyetten uzak çabalarıyla, kişisel eşyalarını gasbedip sınır dışı ettiği mültecilerin fotoğraflarını yayımlarken, bu mazlumların haysiyetine bile saygısı olmadığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

“DEVLET CİDDİYETİNE DAVET EDİYORUZ”

Yunan makamları önce Frontex ile suç ortaklığı yaparak, Ege’de boğulmasına neden olduğu bebeklerin, Meriç’te soyup kemerle dövdüğü, donarak ölmesine neden olduğu insanların hesabını vermelidir. Yunanistan’ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vazgeçmeye, Türkiye’ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz.”

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Altun Yunanistan Türkiye Hassas İçerik Güncel Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir