Adana’daki emekliler derneğinde 15 milyon liralık vurgun

Türkiye Emekliler Derneği’nin her ilde bulunan şubelerine, dileyen vatandaşlar üye oluyor.

Burada yardımlaşma maksadıyla bulunan emeklilerin dolandırılmasıyla ilgili bir iddia, polis ekiplerini harekete geçirdi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi yöneticileri hakkındaki haksız kazanç iddialarının ardından soruşturma başlattı.

DERNEK BAŞKANI VE İŞ BİRLİKÇİLERİ YAKALANDI

Ekipler, şüphelileri yakalamak için 28 Mart’ta şafak vakti operasyon düzenledi. Eş zamanlı baskınlarda Yüreğir Şube Başkanı A.Ç., genel sekreter A.B., sayman A.B., sekreter İ.Y. ile odun ve kömür satışı yapan bir firmanın işletmecisi Y.Y. gözaltına alındı. Yapılan aramalarda dernek üyesi emeklilere ait çok sayıda maaş kesinti belgesi, 21 emekli kimlik kartı ile alacak notlarının bulunduğu defter ve dijital materyal ele geçirildi.

BORÇ ALDIKLARI PARANIN 2 KATINI KESTİLER

15 MİLYON LİRA VURGUN YAPTILAR

EMEKLİLERE ACIDIĞI İÇİN PARA VERDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Emniyetteki sorgularında suçlamaları reddeden şüphelilerden kömür işletmecisi Y.Y., yanına gelen emeklilere acıdığı için para verdiğini iddia etti. Hesap hareketleri incelendiğinde Y.Y.’ye para gönderip aldığı belirlenen sekreter İ.Y. ise kendisine söylendiği şekilde gerekli evrakı düzenlediğini, konudan haberinin olmadığını savundu.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen dernek başkanı A.Ç., genel sekreter A.B., sayman A.B., sekreter İ.Y. ile kömür işletmecisi Y.Y. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir