Bir dönem resmen kapanıyor! Avustralya’nın yeni 5 dolarlık banknotunda Kral Charles yer almayacak

Avustralya merkez bankası perşembe günü yaptığı duyuruda, Avustralya’nın yeni 5 dolarlık banknotunda İngiltere Kralı III. Charles yerine “İlk Avustralyalıların kültür ve tarihini” onurlandıracak bir tasarım olacağını açıkladı.

Avustralya Merkez Bankası (RBA) yaptığı açıklamada, tasarımın Kraliçe II. Elizabeth’in portresinin yerini alacağını belirterek, kararın Avustralya hükümetiyle görüştükten sonra alındığını da sözlerine ekledi. Banka, çıkarılması birkaç yıl sürebilecek olan 5 dolarlık banknotun tasarımında yerel halkların da yer alacağını sözlerine ekledi.

NÜFUSUN YAKLAŞIK YÜZDE 3,2’SİNİ OLUŞTURUYOR

“İlk Avustralyalılar”, kıtayı 65.000 yıldan fazla bir süredir ev edinmiş, dünyanın en eski sürekli kültürünün torunları olan çoğunlukla Aborjinli ve Torres Boğazı Adalılarından oluşmaktadır. Bu topluluk, 25 milyon nüfusa sahip ülkenin yaklaşık %3,2’sini oluşturmaktadır.

MEVCUT BANKNOT DOLAŞIMDA KALACAK

Bunun yanında, Merkez Bankasına göre mevcut 5 dolarlık banknot dolaşıma devam edecek ve yeni banknotun piyasaya sürülmesinden sonra bile yasal ödeme aracı olarak kalacak.

Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın. Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Zehra Yaşık Editör Haberler.com – Dünya

Kraliçe 2. Elizabeth Kral Charles Avustralya Dünya Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir