Minibüs ve dolmuşların taksiye dönüşümü 5. kez UKOME gündeminde

İBB’nin, şoför esnafının sorunlarının çözümüne yönelik olarak 5. kez UKOME gündemine getirdiği 1000 taksi projesi, değerlendirilmek üzere alt komisyona havale edildi. Toplantıda, İETT bünyesine katılan özel halk otobüsü ile erguvan otobüslere yeni plaka verilmesi ile şehir genelindeki kasislere standart getirilmesine yönelik teklifler de kabul edildi.
İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 2021 yılının ilk toplantısı İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, İBB’nin, şoför esnafının sorunlarının çözümüne yönelik olarak 5. kez UKOME gündemine getirdiği; 750 minibüsün ve 250 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifi ele alındı.
Bakanlık temsilcilerinin alt komisyondaki görüşmenin tamamlanması talebi doğrultusunda, teklif oy birliğiyle değerlendirilmek üzere yeniden alt komisyona havale edildi.Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 250 taksi dolmuşun ayrılarak kabul edilmesini, minibüslerin taksiye dönüşüne sıcak bakmadıklarını söyledi.Geçtiğimiz kasım ayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık ettiği UKOME toplantısında, 5 bin yeni taksi önerisi ile dönüşmek isteyen 1000 taksi plakası tekliflerini ayrı ayrı gündeme sunulmuş, her iki teklif de Bakanlık ve Esnaf Odası temsilcilerinin oy çokluğuyla reddedilmişti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir