Sinan Ateş cinayetiyle ilgili tutuklanan avukat: Hafıza kaybı yaşadım

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili tutuklanan avukat Serdar Öktem’in ifadesi ortaya çıktı. Yakın zamanda koronavirüs geçirdiği için hafıza kaybı yaşadığını belirten Öktem, incelemeye alınacak telefonunun açılış şifresini hatırlamadığını söyledi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara’da 30 Aralık 2022 günü motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ateş, hayatını kaybederken, tutuklanan avukat Serdar Öktem’in ifadesi ortaya çıktı.

TELEFONUNUN ŞİFRESİNİ HATIRLAMIYOR

Soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öktem’in, ifadesinde, yakın zamanda koronavirüs geçirdiği için hafıza kaybı yaşadığını ve incelemeye alınacak telefonunun açılış şifresini hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Şüphelinin telefonuna yüz tanımlama da yapmadığı için tüm cihazlarda uygulanabilen veri çıkarma tekniği ve disk içindeki tüm dosyalarla kopyasını çıkarma işlemi olan ‘imaj alma’ uygulanamadı. İmaj alabilmek için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Wİ-Fİ CİHAZI İLE İLETİŞİM KURMUŞLAR

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve tetikçiyi olay yerinden motosikletle kaçırdığı iddia edilen Vedat Balkaya’nın üstünde ise Wi-Fi cihazı ele geçirildi. Şüphelilerin, bulundukları yerin belirlenmemesi ve takibe takılmamak için hatsız telefonlarla Wi-Fi cihazına bağlanıp, iletişim kurdukları da tespit edildi.

OLAYDAN ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞ

Öte yandan cinayet öncesi Sinan Ateş’in ofisinin bulunduğu bölgede keşif yapan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlenen şüphelinin, olaydan önce gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği ortaya çıktı. Cezası 3 yılın altında olduğu için doğrudan açık cezaevine nakledilen şüphelinin, işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildiği öğrenildi. Ayrıca soruşturma kapsamında İstanbul’da 60’a yakın adrese baskın düzenlendiği ve çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.

18 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya, cinayeti organize eden Doğukan Çep, Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, Tolgahan Demirbaş ve avukat Serdar Öktem’in de aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında firari tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan bir transporter araçla Ankara’ya getirdikleri ortaya çıkan 2 özel harekat polisi de yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Sinan Ateş Güncel Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir