Son Dakika! Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 3. toplantısı sona erdi

Son dakika! Asgari ücrette merakla beklenen tarih geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı sona erdi. Bu yıl asgari ücrete yüzde 40 ile 50 arasında zam yapılması bekleniyor. Eğer artış yüzde 40 oranında olursa asgari ücret 7 bin 700 TL’ye, yüzde 45 oranında zam yapılırsa 7 bin 975 TL’ye, yüzde 50 oranında olur ise 8 bin 25 TL’ye çıkacak.

Asgari ücrette milyonlarca vatandaşın merakla beklediği gün geldi çattı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını bugün gerçekleştiriyor. Toplantı saat 14.00 itibariyle başladı. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

“SALI GÜNÜ UZLAŞACAĞIMIZI UMUYORUM”

Toplantıya ilişkin hafta içi değerlendirmelerde bulunan Bakan Bilgin, “Salı günü asgari ücret müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız.” dedi. Asgari ücret zammı için enflasyon kritik bir öneme sahip. Hükümet kanadından gelen açıklamalarda asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmeyeceği yönünde.

“UMUTLARI BOŞA ÇIKARMAYACAK RAKAM ÜZERİNDE UZLAŞIRIZ”

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da toplantı öncesinde yeni açıklamalarda bulundu. Kavlak, “Umutları boşa çıkarmayacak bir rakam üzerinde uzlaşırız. Üçlü mutabakat olarak da anlaşmayı imzalarız” ifadelerini kullandı.

BU YIL İKİ KEZ ZAM YAPILDI

Geçtiğimiz yılbaşında asgari ücret yüzde 50 zamla 4 bin 253 liraya yükselmişti. Ancak enflasyondaki yükseliş sebebiyle temmuzda bir de ara zam yapılmıştı. Temmuzda yapılan yüzde 30’luk zamla asgari ücret 5 bin 500 TL’ye çıkmıştı. Böylece 2022’de asgari ücrete yapılan kümülatif zam, yüzde 90’ı aştı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bu yıl ise asgari ücrete yüzde 40 ile 50 arasında zam yapılması bekleniyor. Kulislerde konuşulan zam oranı bu yönde. Eğer artış yüzde 40 oranında olursa asgari ücret 7 bin 700 TL’ye, yüzde 45 oranında zam yapılırsa 7 bin 975 TL’ye, yüzde 50 oranında olur ise 8 bin 250 TL’ye çıkacak.

Erdem Aksoy Gündem Editörü Haberler.com – Politika

Asgari Ücret Politika Güncel Haberler Son Dakika

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir