Türk-İş Başkanı Atalay, “Kırmızı çizgimiz 7.785 lira” sözlerine açıklık getirdi: Bu rakamın üstünü 8-9 aralığını konuşacağız

Asgari ücret zammı için “7 bin 785 liranın altında bir rakamı kabul etmemiz sıfır. Kırmızı çizgimiz bu. Onun üstüne çıkmak gerekiyor” sözleri nedeniyle hedef haline gelen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ifadelerinin çarptırıldığını söyledi. Asgari ücrette bir tekliflerinin olmadığını belirten Atalay, “Bazı iyi niyetli olmayanlar, ‘Türk-İş 7 bin 785 lira dedi.’ diye bizi yargılıyor. Bir haftadır bununla uğraşıyoruz. Biz bunun üstünü konuşacağız, 8-9 olur” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Yol-İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Programda konuşan Atalay, gündemdeki en önemli konunun asgari ücret olduğunu belirterek, sendikanın olduğu yerde asgari ücretin değil, ikramiyenin, yol parasının, çocuk parasının ve gıda yardımının konuşulması gerektiğini söyledi.

“İYİ NİYETLİ OLMAYANLAR BİZİ YARGILIYOR”

“7 bin 785 liranın altında bir rakamı kabul etmemiz sıfır. Kırmızı çizgimiz bu. Onun üstüne çıkmak gerekiyor” sözleri nedeniyle eleştiri alan Atalay, ifadelerine de açıklık getirdi. Türk-İş tarafından belirlenen açlık sınırının 7 bin 785 lira, yoksulluk sınırının da 10 bin 170 lira olduğunu belirten Atalay, “Biz kamuoyunun önüne çıkıp ‘Türk-İş 7 bin 785 lira açlık sınırının üstünü konuşacak.’ dedik. Ama bazı iyi niyetli olmayanlar, ‘Türk-İş 7 bin 785 lira dedi.’ diye bizi yargılıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ BİR TEKLİFİMİZ YOK”

Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim asgari ücretle ilgili bir teklifimiz yok. Bir haftadır bununla uğraşıyoruz. O masada olmayan herkes görüş bildiriyor, bize katkı sağlıyor ama bunun bedelini biz ödüyoruz. Bana ‘Pazarlık aşağıdan başlar mı?’ diyorlar. Biz bunun üstünü konuşacağız, 8-9 olur, teklif önümüze bir gelsin. İnşallah bu son olur, o masada bir de asgari ücretli olur.”

Sizce hangi miktar asgari ücret için daha uygun?

— Haberler.com (@Haberler) December 9, 2022 Kaynak: AA / Ekonomi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Ergün Atalay Asgari Ücret Türk İş Ekonomi Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir