Çatılar uçtu, deniz taştı, çamur yağdı! Fırtına İstanbul dahil pek çok ili perişan etti, uyarılar devam ediyor

Başta İstanbul olmak suretiyle İzmir, Balıkesir, Bursa ve Tekirdağ’da önceki günden bu yana geçindiren fırtına, bugün tesirini iyice artırdı. İstanbul’da araçların üstüne balçık yağarken, İzmir’de deniz taştı. Bursa’da 270 senelik çınar ağacı devrildi, Arnavutköy’de uçan çatı ise mahalleliye büyük ürkü yaşattı.
Türkiye güne şiddetli rüzgar ve fırtınayla uyandı. Muhtelif illerimizden gelen haberler sebebiyle hepimiz büyük tehlike yaşarken, Meteoroloji’den 17 il için turuncu, 35 il için ise sarı kodlu ihtar geldi. Vatandaşlardan çatı uçması ve ağaç devrilmesi benzer biçimde olumsuzluklar hikayesinde önlemli olunması istendi.

Dünden bu yana lodosun müessir olduğu İstanbul, bu sabaha da hareketli başladı. Dirayetli rüzgar ve bazen yağan balçık sebebiyle olumsuzluklar yaşandı. İstanbul’da sabah saatlerinde araçların üstüne balçık yağdı.

Arnavutköy’de bir binanın çatısı lodosun etkisiyle uçtu. Mahalle sakinleri o anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Vaka yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

İzmir’de dün akşam saatlerinde süregelen fırtına, yaşamı negatif etkiledi. Saatteki hızı 110 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle deniz ulaşımı aksadı, kentte gemi seferleri iptal edildi. Tam fırtına sebebiyle Karşıyaka ilçesi sahilinde deniz taştı. Çift yönlü bölünmüş yolun Karşıyaka- Konak istikametindeki bölümü tamamen suyla kaplanınca, sürücüler zor anlamış olur yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, itfaiye araçları ve su tankerleriyle bölgedeki suları temizlemek için emek harcama başlattı. Denizde ise dev dalgalar oluştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir