Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alışveriş yaptığı marketten gelen görüntüler büyük tepki çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da geçtiğimiz aylarda alışveriş meydana getirdiği Ziraat Kredi Kooperatifleri marketlerinin Ataşehir şubesinden gelen sahneler toplumsal medyada gündem oldu. Görüntülerde iki market otomobiliyle yiyeceklerin çöpe atılmış olduğu ve bu mamüllerin içinde ekmeklerin de yer almış olduğu görüldü.
Gıdadaki fahiş fiyatların gündem olmasının arkasından Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda Ziraat Kredi Kooperatifi’nin İstanbul Üsküdar’daki Kısıklı şubesinden alışveriş yapmıştı. Buradaki fiyatların müsait bulunduğunu belirten Erdoğan, Ziraat Kredi Kooperatifi şubelerinin artırılacağının da haberini vermişti.

EKMEKLER BİLE ÇÖPE ATILMIŞ

İstanbul Ataşehir’deki Ziraat Kredi Kooperatifleri marketlerinden gelen bir imaj ise toplumsal medyada gündem oldu. Fotoğrafta iki market otomobiliyle yiyeceklerin çöpe atılmış olduğu görüldü. Çöpe atılan gıdaların içinde ekmekler de yer aldı.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Toplumsal medyada “Denetle” isimli hesap tarafınca paylaşılan görüntülerin arkasından israfın önlenmesi için tavsiye dile getirildi. Mamüllerin son tüketim tarihinin geçişine yakın mamüllerin çöpe atılmak yerine ucuz fiyata satılması gerektiği açıklandı.

Gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

  • Oldukça acele çözüm bulunmalı. Niçin hala tüketim zamanı yaklaşan ürünlerde belli bir yüzdeyle tenzilat yok?
  • Bilhassa çöpe atıyorlar. Çöpün kenarına bile bırakmıyorlar biri faydalansın.
  • Tüm market zincirleri ve şubeleri göz önüne alındığında korkulu bir israf çıkıyor ortaya. Bu fırınlar içerisinde geçerli bir konum. Halk ucuz almasın yemesine diye çöpe atılıyor.
  • Bu benzer biçimde zincir mağazalar maalesef her gün bunu yapıyor.

İşte reaksiyon çeken o sahneler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir